Echografie

Heb je ook wel eens ergens pijn, en denk je dan: “Konden ze maar even bij mij naar binnen kijken?”. Dat kan nu! Bij Fysiotherapie Volendam kunnen wij je via echografie onderzoeken.

Met echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), kunnen wij opnamen maken van je houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen van je pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn wij bij Fysiotherapie Volendam in staat diverse aandoeningen duidelijk in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen, zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog of verkalkingen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook hielspoor of een aanwezige slijmbeursontsteking zijn op een echo zichtbaar.

Wat heeft echografie te bieden?
Het echografisch onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Je kunt via een LCD-scherm meekijken met het onderzoek. Als wij het onderzoek bij jou uitvoeren, zien wij onmiddellijk de dynamische beelden. Dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI, welke slechts statische beelden opleveren. Tijdens het echografisch onderzoek kun je als patiënt actief participeren door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. Wij kunnen dan direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden welke wij zien.

Door echografisch onderzoek is het mogelijk de juiste diagnose te stellen en jou de behandeling te geven die daarbij hoort. Eventueel kunnen wij je doorverwijzen naar de sportarts of specialist. Als je bij ons onder behandeling komt, kunnen we tijdens het behandeltraject het herstel volgen door tijdens deze periode af en toe echografisch onderzoek te doen. En indien nodig, kunnen wij de behandeling aanpassen naar aanleiding van de in beeld gebrachte resultaten.

Meer informatie of een afspraak maken?
Het gebruik van echografie bij Fysiotherapie Volendam kost je niets extra’s. Je betaalt gewoon een zitting fysiotherapie. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten of een afspraak maken, dan kun je ons bellen:

Fred Veerman: 06 – 14 69 79 66
Peter Tuyp: 06 – 13 92 42 35

Welke diagnoses kunnen gesteld worden

  • Spierontstekingen
  • Slijmbeursontstekingen
  • Spierscheuringen
  • Vochtophopingen
  • Schouder uit de kom
  • Cystes
  • Meniscusklachten
  • Hielspoor